Tegenwoordig werkt haast iedereen vanuit huis. Het is belangrijk om hiervoor een goede thuiswerkplek in te richten, met het juiste meubilair. Niet alleen kun je je hierdoor goed concentreren op je werkzaamheden, maar ook voorkom je lichamelijke klachten door een ergonomische werkplek in te richten. Lees vlug verder voor tips voor de inrichting van jouw thuiskantoor.

Lichtplan voor jouw thuiskantoor

De juiste verlichting voor jouw thuiskantoor bestaat uit een combinatie van voldoende daglicht en enkele lichtpunten. Daglicht zorgt ervoor dat je meer energie hebt. Ook is het prettig als je bij een raam zit dat open kan. De frisse lucht geeft je een boost waardoor je jouw werk vol energie kunt doen. Naast daglicht heb je ook een aantal lampen nodig in jouw werkruimte. Om te bepalen welke verlichting je nodig hebt, valt het aan te raden om een lichtplan te maken. Dit plan bestaat uit een plattegrond waarop je aanduidt waar je verlichting wilt aanbrengen. Hoeveel lichtpunten heb je nodig? En welke functie heeft de verlichting en waar plaats je deze precies? Net als in de rest van je woning kan je de verlichting in je kantoor opdelen in drie delen: basisverlichting, functionele verlichting en accentverlichting. Kies voor de goedkoopste energieleverancier als je veel vanuit huis werkt, om zo te besparen op de energierekening. Want je zet thuis waarschijnlijk wat vaker de verwarming aan.

Geschikt bureau voor een thuiskantoor

Het bureau vormt een belangrijk onderdeel van jouw thuiskantoor. Werk je bijvoorbeeld graag aan een bureau dat in hoogte verstelbaar is? Of heb je het liefst een bureau met veel opbergmogelijkheden waardoor je jouw werkplek netjes houdt? Bij deze online meubelwinkels slaag je zeker. Zoek ook direct een goede bureaustoel uit bij het nieuwe bureau. Je lichaam is gemaakt om te bewegen, niet om acht uur per dag stil te zitten. Met een ergonomische bureaustoel kun je lichamelijke klachten voorkomen. Deze kun je namelijk aanpassen aan je eigen wensen door de verstelbare zithoogte, zitdiepte en armleuningen. Kom ook af en toe in beweging, bijvoorbeeld door een ommetje te maken tijdens je lunchpauze.

Essentiële kantoorartikelen

Er zijn een aantal kantoorartikelen die onmisbaar zijn in jouw thuiskantoor. Zo is het verstandig om altijd een ordner, perforator en nietmachine voorhanden te hebben op het moment dat je jouw administratie bij moet werken (als je dat op de ouderwetse manier doet). Ook een notitieblok voor het noteren van afspraken en aantekeningen, schrijfwaar zoals pennen en potloden en een printer en printpapier is handig om in huis te hebben. Schrijf jij je afspraken nog het liefst handmatig op? Vergeet dan ook niet om een mooie agenda te kopen. Ten slotte maak je jouw thuiskantoor af met een paar planten. Deze zorgen direct voor sfeer en zuiveren ook nog eens de lucht.