Ben jij je huidige interieur zat? Dan ben je echt niet de enige! Wist je namelijk dat de meeste mensen tegenwoordig iedere paar jaar wel een aantal nieuwe meubels in huis nemen? Waar dit het enige jaar een nieuwe bank is, kiezen de mensen het jaar erop voor een nieuwe eettafel. Los van het feit dat dit ontzettend in de papier kan lopen, is het ook alles behalve duurzaam. Vooral in de huidige tijd waarin duurzaamheid extra belangrijk is, is het herindelen van je huis een goede manier om je woning een compleet andere look en feel te geven. Om je hierbij te kunnen helpen, hebben we een aantal praktische tips voor je. Doe er je voordeel mee dus.

Maak een plattegrond

Veel mensen maken de fout om direct aan de slag te gaan met het daadwerkelijk fysiek verschuiven van hun meubels. Toch is dit niet heel verstandig om te doen. Wat je namelijk vaak ziet, is dat mensen vaak tot de conclusie komen dat de bank toch niet goed past op de nieuwe plek. Daarbij komt ook dat je rekening moet houden met de verschillende aansluitingen voor internet en televisie. Het kan namelijk heel goed zijn dat jij momenteel nog via de kabel televisie kijkt en deze niet kan worden verplaatst naar de andere kant van de kamer. Dit is overigens misschien wel direct het goed moment om eens rond te gaan kijken en een glasvezel internet abonnement te vergelijken met je huidige abonnement. Glasvezel biedt namelijk allerlei voordelen. 

Begin met het grootste meubelstuk

De kans dat jouw bank het meest prominent aanwezig is, is vrij groot. Zorg er daarom dus ook voor dat jij je bank als eerst een mooie plek geeft, voordat je met de rest aan de slag gaat. Op het moment dat je bank goed staat, is het ook direct goed om eens te kijken of je nog wel de juiste kleur kussens op je bank hebt liggen. Ook dit maakt namelijk een enorm verschil. Nadat je de bank op de juiste plek hebt staan, ga je verder met de rest. Vaak is de salontafel het volgende item wat wordt verplaatst, gevolgd door de televisiekast. Op het moment dat alles staat, is het tijd om ook je accessoires eens flink onder de loep te nemen. Hoe je dit kunt doen, vertellen we je in onderstaande artikel.

Ga aan de slag met je accessoires

Op het moment dat jij al je meubels op de juiste plek hebt staan, is het tijd om je accessoires ook een nieuwe plek te geven. Je kunt natuurlijk niet de lamp op dezelfde plek laten staan waar nu in plaats van de bank bijvoorbeeld je televisiemeubel staat. Zorg er dus voor dat je alle woonaccessoires bij elkaar neerzet en ga vanuit daar kijken wat je op welke plek neer wilt zetten. Door alles bij elkaar neer te zetten, kun je namelijk eenvoudiger verschillende, nieuwe combinaties maken, waardoor jij je volledig interieur met exact dezelfde spullen een volledige nieuwe look en feel geeft.