De eettafel is in de meeste huishoudens vandaag de dag veel meer dan alleen de tafel waar we aan ontbijten, lunchen en dineren. Steeds vaker zien we namelijk dat we in plaats van op de bank, gezellig aan de eettafel gaan zitten. Niet alleen vinden steeds meer mensen hoog zitten gezellig, maar is het ook praktisch. Allereerst kom je niet in de verleiding op de televisie aan te zetten en ten tweede hoef je niet iedere keer voorover te buigen om iets te drinken te pakken of om wat lekker van tafel te pakken. Omdat de aanschaf van een eettafel natuurlijk geen dagelijkse kost is, kan het door het enorme aanbod soms best wel een uitdaging zijn om er één uit te zoeken die niet alleen stijlvol is, maar ook praktisch. Daarom geven we je in dit artikel een aantal tips die je hierbij kunnen helpen.

Hoeveel geld kun en wil je uitgeven?

Een belangrijke eerste vraag welke jij jezelf zou moeten stellen, is het bedrag dat je maximaal zou willen betalen voor een nieuwe eettafel. Je kunt je voorstellen dat een tafel van 2.40m breed met een massief houten tafelblad een stuk duurder is, dan wanneer je kiest voor een ronde tafel van 1.40 met een tafelblad van bijvoorbeeld mdf. Wel is het belangrijk dat je zorgt dat de tafel niet te klein is, dus dat je eerder concessies doet in het materiaal, dan in de afmeting. Vooral wanneer je een grote woonkamer hebt, is het natuurlijk geen gezicht dat je eettafel te klein is en dus in het niet valt in vergelijking met de rest van het geheel. Wel is het aan te raden om een kleine marge van een paar procent aan te houden, zodat je eventueel wat extra geld kunt uitgeven wanneer je een tafel tegenkomt die perfect aansluit op je wensen, maar iets duurder uitvalt. 

Vergelijk meerdere winkels met elkaar

In Nederland betalen we liever niet teveel. Of het nu gaat om onze meubels of wanneer we onze abonnementen voor tv en internet vergelijken, de kans dat je bij een eventuele overstap naar een andere provider voordeliger uit bent, is vaak vrij groot. Doe dat daarom dus ook wanneer je een tafel gaat uitzoeken. Wanneer je weet wat je te besteden hebt, is het verstandig om naar minimaal 3 meubelzaken te gaan om daar wat inspiratie op te doen. Op deze manier kom je sneller tot hetgeen wat je mooi lijkt en hebt je er ook een goed beeld bij van wat iets kost. Zo kan het heel goed zijn dat de ene winkel net iets voordeliger is, simpelweg om het feit dat het tafelblad iets dunner is. Wanneer je dit niets uitmaakt, geeft het je wel de mogelijkheid om van het geld dat je over hebt misschien nog een mooie vaas voor op tafel te halen. Uiteraard ben je hier helemaal vrij is en is het ook mede afhankelijk van de ruimte welke je uiteindelijk overhoudt.