Ben jij toe aan iets nieuws in huis of heb je het gevoel dat er iets mist? Dan is een dressoir vaak het perfecte meubelstuk welke niet alleen decoratief multifunctioneel is, maar ook praktisch is. Vooral wanneer je kinder hebt, is het ideaal dat je wat extra opbergmogelijkheden hebt, waardoor speelgoed niet in het zicht hoeft te blijven liggen. Zo kun je namelijk eenvoudig afspreken dat ze alles aan het einde van de dag netjes opruimen. Zo kunnen de ouders heerlijk rustig op de bank zitten en hoeven ze zich niet te ergeren aan de troep in huis. Maar hoe kies je nu een nieuw dressoir?

Oriënteer je online

Wie begint zijn of haar zoektocht tegenwoordig nu niet online? Zo is het ook voor een nieuw dressoir de perfecte manier om vast te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is en wat je nu eigenlijk zelf mooi vindt. Aangezien het aanbod enorm is, kan het soms best even lastig kiezen zijn. Gelukkig kun je op basis van verschillende zoekfilters een heel eind komen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit kleur, materiaal, afmeting, maar ook het aantal lades en deuren kun je aangeven. Je kunt het tegenwoordig natuurlijk zo gek niet bedenken of het kan wel online. 

Verschillende winkels bezoeken

Online kijken naar een dressoir is natuurlijk mooi, maar het is altijd aan te raden om ook fysiek naar een winkel toe te gaan om de verschillende dressoirs met elkaar te kunnen vergelijken. Waar je een dienst zoals een auto verzekeren eenvoudig online kunt vergelijken, is dit voor meubels vaak wat lastiger. Je wilt natuurlijk wel een idee hebben hoe groot iets in het echt is en of de kleur wel hetzelfde is, zoals je deze ook op de foto hebt gezien. Het is dus belangrijk dat je niet alleen online kijkt, maar ook naar verschillende woonwinkels gaat zodat je een goed vergelijk voor jezelf kunt maken.

Maatwerk

Het kan zijn dat je er zowel in een online meubelwinkel als in de winkel gewoon niet uitkomt. De dressoirs die je hebt gezien, voldoen eigenlijk allemaal niet aan de door jouw gestelde eisen en je bent op zoek naar iets wat er eigenlijk (nog) niet is. Dan kun je twee dingen doen. Je kunt ervoor kiezen om nog even te blijven doorzoeken, maar je kunt er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een dressoir op maat te laten maken. Dit heeft als grote voordeel dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe deze eruit komt te zien en niet geheel onbelangrijk, er is niemand anders het hetzelfde dressoir als jij. Het is dus helemaal niet zo’n gek idee om dit te laten doen. Met de huidige technologie wordt er eerst een 3D-ontwerp gemaakt, waardoor jij exact weet hoe je dressoir er in het echt uit komt te zien. Zo is het eenvoudig om bepaalde zaken aan te passen, zodat je deze ook direct kunt terugzien in het nieuwe ontwerp. Iets wat met een schets op papier natuurlijk een stuk lastiger is.